воскресенье, 19 апреля 2009 г.

ЗДРАВЕЙТЕ, ТОВА СЪМ АЗ

При откриването на моя блог, бих искал да направя едно уточнение. Независимо, че живея и работя в Русия, в моите материали ще ви представям събития такива, каквито са, без розова светлина и нямам намерението да изпълнявам ролята на защитник или адвокат на Русия, на ролята й в руско-българските отношения, на международната арена. В продължение на 13 години в радиопредаванията на „Гласът на Русия” имах две постоянни авторски рубрики - „Споделени мисли” и „Откровен разговор”. Самото им заглавие подсказва, че в тях изразявах моето лично виждане, гледна точка не само по отношение на двустранните отношения, но и по важни международни проблеми, които понякога не съвпадаха с официалната позиция на Русия и България. Но което е главното – те даваха възможност за открито изразяване на оценката ми за едно или друго събитие. Слушателите активно участваха в тази открита дискусия със свои въпроси, мнения, оценки. За съжаление от 30 март радиостанция „Гласът на Русия” прекрати предаванията за България и сега съществува единствено български сайт в интернет/ruvr.ru и след това избирате България/. Моите две авторски рубрики също ще присъстват на този сайт и се надявам да участвате и в тях. В българския сайт в интернет ще има също така препращане към моя блог.

Уважаеми читатели, ще ми бъде много приятно да установим контакт, да бъдем събеседници по най-различни теми, от които се интересувате и които ви вълнуват.

1 комментарий:

  1. Уважаеми г-н Попов,с удоволствие се вписвам във Вашия блог с молба да ни се разясни какво всъщност се случи в Москва в първите дни от посещението на нашия премиер,в сайтове прочетохме ДОРИ ,че бил пренебрегнат в Москва,тъй като не бил приет по уговорката от президента.Ако съществуваха предаванията на Българска редакция ,щяхме да потърсим отговор в тях още снощи,но те вече ЗА ГОЛЯМА ЖАЛОСТ отсъстват.А там където има отсъствие ,има присъствие от други,включително и зложелателни коментарии по разни медии.И така ще се радвам да прочета ,аз и мои приятели,ваш коментар за това посещение ,защото правдивото отразяване на това е посещение засяга и България,и Русия,но и нас,като приятели на Русия.

    ОтветитьУдалить