воскресенье, 3 мая 2009 г.

Уважаеми, г-н Димитров!

Благодаря Ви и за вашата бърза реакция на моя последен коментар. Пиша за събития като очевидец и изказвам личното си мнение, без да се съобразявам с официалното становище на България и Русия. Вие сте напълно прав за това, че хиляди български слушатели са лишени да слушат радиопредаванията на „Гласът на Русия”, но както казват руснаците „Еще не вечер”. Преди два-три месеца, когато стана известно, че ще закриват радиопредаванията на български/а бяха прекратени предавията на още 12 езика/, започнах активна дейност против закриването им. Написах аргументирани писма да 17 души от висшия ръководен ешалон на Русия – Дмитрий Медведев, Владимир Путин, Сергей Лавров, Евгени Примаков и т.н. На този етап не успях да се преборя, но като резултат на среща ме покани новият председател на радиокомпанията Андрей Бистрицкий, който приветства моите рубрики „Лично мнение” и „Откровен разговор” на сайта, блога и каза, че сега се водят преговори за радиопредавания на FM вълни. Ако завършат успешно, то без съмнение България ще бъде една от първите, за които ще се възстановят радиопредаванията.
За тази цел изключително важно е вашето, на вашите приятели и познати активно участие с мнения, въпроси и т.н. в авторската ми рубрика на сайта в интернет и на блога. Това ще бъде най-големият принос и коз, потвърждаващ интереса на българската слушателска и читателска аудитория, за да бъдат подновени радиопредаванията за България. Имам следната молба – вие, вашите приятели и познати, когато пишете изпратете вашите снимки, които ще поставя в колонката „постоянни читетели”
Още веднъж Ви благодаря и се надявам на вашата помощ, която в крайна сметка е за нашето общо дело.
Сърдечни поздрави Румен Попов

5 комментариев:

  1. Vladimirov -Bulgaria4 мая 2009 г. в 15:57

    Уважаеми г- Попов!Аз съм силно впечатлен от това,което прочетох - и за мъжката ви борба като "наш човек в Москва"да върнете отново на българите техните култови предавания на български език на Московското радио,които са ги слушали още дядовците им.Прави ви чест!Но съм също така силно впечатлен и от позицията на г-н Бистрицкий,за възможността да се "възобновят " предаванията на български език на FM честота!тОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА ОЩЕ МНОГО ПОВЕЧЕ слушатели ! А Радио "Гласът на Русия" на тази честота - това ще е просто престижно за тези радиовълни! А самият факт ,че вашите ръководители не са решили нещата веднъж завинаги ,а търсят творчески възможността за повишаване на ефективността в диалога със слушателите и за това са готови да направят ВСИЧКО ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА ЧЕСТОТА ФМ ,,ЗА МЕН Е МНОГО ОБНАДЕЖДАВАЩ И АЗ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ГИ ПОЗДРАВЯВАМ.Винаги СЪМ БИЛ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН И СПОКОЕН,КОГАТО ВИДЯ НЯКЪДЕ В НЯКОЙ КАБИНЕТ НА ВАЖНО МЯСТО НЕЩАТА ДА СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ ТВОРЦИ!БЛАГОДАРИМ ЗА ДОБРАТА НОВИНА!

    ОтветитьУдалить
  2. Излъчването на УКВ в България не е толкоз проста работа,трябва да се намери някой,който да иска да излъчва и кой да му плаща на Гл.на Русия,какви теми ще се обсъждат. Засега,темите не са много разнообнразни, почти тривиални,стари приоми и стара информация. Радио "Гласът на Русия" не представя сериозните теми на живот в Русия и проблемите,с които се занимава руското общество. А руските сайтове са най-многобройните и най-разнообарзните в света,но от тях няма и помен в предаванията за България.

    ОтветитьУдалить
  3. Честит празник -9 май!Ден на победата!В този смисъл този ден е не само Ден на Европа,а и на целият свят!Защото ,ако не бе подвига на СССР в пречупването на врата на хитлеристкия нашественик ,много се съмнявам,дали въобще би се стигнало до обрат в неговия план за господстване над света като Трети райх,сигурно би била и друга съдбата и на Франция,Англия,САЩ ...Така че този ден 9 май е преди всичко Ден на победата над нацизма,защото без тази победа ,в която главната роля изпълни Съветският съюз,нямаше да я има и Европа ,такава ,каквато е .Да не говорим за Европейски съюз,нямаше да ги има и скъпоплатените еврокомисари и еврокомисарки и цялата тази армия от еврочиновници и евробюрокрация за които плаща своя непосилен данък вече и българинът ,въпреки немотията си.
    Така че за нормално мислещите ,незабравящи,не боледуващи от амнезията на неблагодарността хора,9 май -това е Ден на победата!

    ОтветитьУдалить
  4. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ,ГОСПОДИН ПОПОВ !МАКАР И ДА СТЕ БЪЛГАРИН,ЖИВОТЪТ ВИ Е СВЪРЗАН ДЪЛБОКО С РУСИЯ,С РУСКИЯ НАРОД И ИМАТЕ ПРАВОТО ДА ГО ПРАЗНУВАТЕ ЗАЕДНО С РУСНАЦИТЕ !
    А И НИЕ,ПРИЯТЕЛИТЕ НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ,СЪЩО ЩЕ ГО ПРАЗНУВАМЕ СРЕД РУСКИ ХОРА КАТО ТЕХНИ ГОСТИ!
    ТАКА ЧЕ ЕДНА ТАКАВА ПОКАНА Е ГОЛЯМА ЧЕСТ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН -РУСКИЯТ ЧОВЕК ИМА ИНТУИЦИЯ ЗА ВЕРНИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ И ТЯ СЕ ПРОЯВЯВА ДАЖЕ И В ТАКИВА СЛУЧАИ.
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ЗА ВАШИЯ БЛОГ И НЕГОВИЯ КРЪГ ОТ АВТОРИ!

    ОтветитьУдалить
  5. Когато един народ, какъвто е руският , заедно с още републики на бившия Съветски съюз има минало в което е записана златна страница на подвига по спасяване на човечеството от катастрофа при плануваното в Берлин възцаряване на Третия райх за хиляда години по цялата планета, много ясно е, че враговете -открити и прикрити най-вече на руския народ и на неговите верни съюзници и съратници от бившия СССР, ще се опитат всячески да налагат "преразглеждане" на такова славно минало и да го принизят възможно до минимум.Да го изопачат, да го изтрият някакси , та сегашните и бъдни поколения даже и да не допускат и теоритично , че именно СССР е бил главният решаващ фактор за победата над нацизма през войната.Затова с неизненадваща наглост зад граница,а както разбрах и в самата Русия "перестроечни "пера са си направили опит да реагират докачено и с мокри кърпи на главите срещу логичните и законни мерки ,които руският президент и руската държава вземат , за да се съхрани истината за подвига.Затова и тук на блога един труженик се опитва да ме убеждава,а заедно с мен и други хора,които четат написаното,в едно съвсем друго минало почти идилично,благодушно и цивилизовано на фашизма ,включително и в България .Да,в България не сме имали лагери като Освиенцим и Бухенвалд,но фашизмът и тук е бил,както казваше Димитров/колко бързо го забравихте господа перестройчици този железен мъж от Лайпцигската битка с нацизма!/,да ,той го каза и се оказа прав: фашизмът навред е див и варварски,защото той друг не може и да бъде.Както освен подъл и грабителски не може да бъде и днешният ,ашладисан с присадки от социализма ,капитализъм в разграбената ни страна -докато едно общество се движи от пружината на човешшката алчност и ненаситност ,то в него ще има и войни,ще има и експлотация,ще има бедни,ще има изкуствено създавани и изпускани по света пандемии,ще има геноцид.Социализмът се опита да тушира този нагон за богатеене и ограбване ,така присъщ на хищната природа на капитализма,но естествено получи огромен яростен отпор от тези,които върху планината от човешки страдания градят своето благополучие. Така както учещите ни днес на демокрация отвъд Голямата вода преди повече от два века са изградили държавата си върху планините от кости на избитите от тях индианци ...Ама за тях никой не се сеща да им дава съвети от Европа да си преразгледат миналото!СЕЩАТЕ СЕ, ЗАЩО!?Ами коя кабаретна певачка ще запее друга песен,освен тази,която й е дал да пее този,който й плаща в будоара!?

    ОтветитьУдалить