воскресенье, 3 мая 2009 г.

СЕЛЬОДКА В „КОЖУХ”

Продукти: 2 средно големи сельодки, 3-4 картофа, 1 средно голямо цвекло, 2 моркова, 250-300 грама майонеза.
Приготвяне. Сельодката се почиства много добре и се нарязва на парченца. Морковите, цвеклото и картофите се сваряват. Сварените картофи се нарязват на дребно, морковите и цвеклото се настъргват на ренде. Всички продукти се нареждат в порцеланова чиния в следния ред: първи пласт картофи, след това сельодка, моркови, цвекло. И този ред се повтаря. Най-отгоре се намазва с майонеза.
Но имайте предвид! Консумирането на сельодка в „кожух” изисква едно важно условие - добре охладена и проверена водка! Приятен апетит!

Комментариев нет:

Отправить комментарий